Hieronder een 3-tal onderwerpen uit de volledige serie die op Youtube te vinden is
Camerabewegingen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het implementeren van visuele verhalen. Of het nu gaat om pannen, volgen of kruipen - een eenvoudige scène kan op een van deze manieren worden omgezet in een opwindend moment. In dit video-essay van een half uur worden alle soorten camerabewegingen in de film gedemonstreerd aan de hand van voorbeelden uit bekende films en wordt ook uitgelegd welke functie ze kunnen hebben in de film, hoe ze technisch zijn geïmplementeerd en welk effect ze hebben op de kijker.
Ultieme gids voor camerahoeken:
Camerahoeken bij het maken van films hebben bepaalde kenmerken die elke filmmaker zou moeten begrijpen. Visuele verhalen zijn afhankelijk van hoe je de camera gebruikt om een verhaal te vertellen. Of u nu een opname vanuit een hoge hoek, vanuit een lage hoek, een opname in vogelvlucht, een opname over de schouder (OTS) of een directe opname van bovenaf gebruikt om een scène vast te leggen, die beslissing brengt het concept van “perspectief” met zich mee. " Bij Nederlandse hoekopnames (ook bekend als Dutch Tilt) vertrouw je op cinematografische technieken om een gevoel van onbalans of spanning aan een opname te geven. Camerahoeken en technieken zoals deze kunnen het script en de scène verheffen op manieren die alleen visuele verhalen kunnen bieden.
Elke shotgrootte uitgelegd
In dit video-essay bespreken we de fundamentele camerabeelden die je tot je beschikking hebt, hoe ze doorgaans werken en hoe één film dat shotformaat bijzonder goed gebruikte. Films zoals Coco, Avengers Endgame, The Godfather Part 2, The Favourite en Phantom Thread gebruiken specifieke camera-opnamen om de ideale presentatie van een filmisch moment vast te leggen. Van het maken van shots in Blade Runner 2049 tot extreme close-ups in Kill Bill, we illustreren de essentiële bouwstenen van cinematografie.
Reactie plaatsen
Reacties